Wevelgemse industrieterreinen liggen in jachtgebied

Sinds kort staan de jachtplannen voor heel Vlaanderen online. Doordat iedereen dat nu eenvoudig kan nakijken zijn al heel wat onlogische situaties opgedoken. Ook in Wevelgem is dit het geval. Zo blijkt dat grote delen van de industriezones op deze jachtplannen voorkomen. Dit is zowel het geval voor de noordzijde van het industrieterrein van het Vliegveld als in Gullegem-Moorsele. Daar blijkt dat niet alleen de laatste uitbreiding, maar ook delen van de oude ontwikkeling en dus al decennia lang industrieterrein ingekleurd staan als jachtgebied.

Dat is misschien de meest markante, maar lang niet enige opmerking die er bij de jachtplannen op grondgebied Wevelgem te maken zijn. Nogal wat woonstraten, vooral rond de kern van Gullegem, liggen in jachtgebied. Het gaat bijvoorbeeld over de Vierschaarstraat, Fonteingoeddreef, grote delen van de Daalstraat, Kwadestraat, Torrestraat, Pereboomhof, een stuk van de Heulestraat, Koningin Fabiolastraat, Bergelen,… en zo zijn nog wel wat voorbeelden te vinden. In deelgemeente Wevelgem ligt bijvoorbeeld de hele omgeving van het Vijverhof, met feestzaal en weekendverblijven in jachtgebied.

Dat een recente verkaveling zoals de straten rond de Hendrik Consciencestraat al eens door de mazen van het net glipt, of dat woningen in landelijk gebied met de landbouwgronden errond mee ingekleurd worden, dat is nog enigszins te begrijpen. Daarom is het toe te juichen dat deze jachtkaarten (eindelijk) online staan, zodat eigenaars dit kunnen nakijken en als ze dat belangrijk vinden, hun woning of tuin kunnen laten schrappen.
df
Maar dat hele stukken industriezone of verkavelingen in jachtgebied liggen, dat is niet correct en niet aanvaardbaar. Groen zal dan ook in de gemeenteraad van september aan de gemeente vragen om initiatief te nemen om deze zones te laten schrappen, zodat niet elke individuele inwoner of bedrijf de administratieve rompslomp heeft om een onlogische situatie te laten rechtzetten.

PS: de jachtkaarten vind je online via www.geopunt.be, selecteer achtereenvolgens thema ‘natuur en milieu’ – ‘jacht’ – ‘jachtterreinen’
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen