Groen brainstormt voor #beter8560

Het wordt stilaan merkbaar in Wevelgem dat de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 naderen. Vooral CD&V is al aan haar offensief begonnen. Op de sociale media circuleren tal van filmpjes en andere, steeds onder de slogan #love8560. Wellicht is enige nervositeit merkbaar om de absolute meerderheid te verliezen?

Ook Groen houdt uiteraard van zijn gemeente. Maar dat betekent niet dat we tevreden zijn. Voorzitter Henk Vandenbroucke: “Wevelgem wordt niet slecht bestuurd, maar blinkt nergens in uit. Er wordt voor vele thema’s wel iets gedaan, maar zelden zijn dat vooruitstrevende keuzes. Groen heeft de vorige verkiezingen al campagne gevoerd onder de slogan ‘tijd voor ambitie, tijd voor coalitie’. Omdat het beleid veel te weinig ambitieus is, en omdat het niet gezond is dat één partij al zo lang alleen aan de macht is. Dat de belastingen zouden dalen, is leuk voor de inwoners, maar voor Groen vooral een signaal dat er geen reden is om te beknibbelen op noodzakelijke investeringen.”

Fractieleider Carlo De Winter vult aan: “Groen lanceerde de voorbije jaren bijna elke maand een eigen voorstel op de gemeenteraad. Geen enkele andere oppositiepartij doet ons dat na. Regelmatig worden ook voorstellen goedgekeurd, denk maar aan het stimuleren van speelstraten tijdens de zomer, een nieuw type fietsenstallingen na enkele rapporten hierover van Groen, de invoering van een cultuurprijs, het realiseren van een speelfontein in het park (gepland voor 2018), de opmaak van een plan voor centrum Wevelgem o.a. naar aanleiding van het verhuizen van het zwembad, het onderzoeken van een lokaalmarkt, die vooral lokale producten in de kijker zet... Onze ideeën kunnen de basis vormen voor een Wevelgem dat niet alleen uitblinkt in middelmatigheid, maar waar de leefkwaliteit opgekrikt wordt voor de inwoners.”

Groen organiseert dan ook met zijn leden en sympathisanten op zondag 20 augustus een brainstormmoment als startmoment voor de verkiezingen van 2018. De partij doet het nationaal uitstekend en ook in Wevelgem is Groen klaar om mee te besturen. #beter8560 is de werktitel voor een programma dat die ambitie moet vorm geven.

Er is voor de pers mogelijkheid om een foto te nemen aan OC De Stekke zondag 20/8 om 12u.
Van harte welkom.

Henk Vandenbroucke,
Voorzitter Groen Wevelgem

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen