Gemeenteraad februari 2018

Geen gemeenteraad in januari, maar we startten het politieke jaar met dubbel enthousiasme in februari! Niet minder dan 4 Groene vragen op deze agenda.

We stellen voor dat de gemeente zich aansluit bij de statiegeldalliantie. Een terechte vraag, zo blijkt, want CD&V steunt ons voorstel en dat betekent dat er dus concrete actie volgt.

Ons volgende voorstel is om de verkiezingsborden in het straatbeeld te limiteren. Op die manier willen we de wildgroei wat binnen de perken houden. CD&V niet akkoord, vinden dat dit allemaal wel meevalt, geen visuele vervuiling…

Vanbutsele’s molen hebben we vorig jaar voor een niet onaardig bedrag (85.000 euro) laten restaureren. Enkele maanden later is dit prachtige witte bouwwerk langs 1 zijde al opnieuw groener dan ons logo. De schepen is op de hoogte van het probleem en belooft ons plechtig dat het opgelost wordt!

Straffeloosheid langs de N8: de volle witte lijn tussen de ronde punten wordt maar al te vaak overreden door autobestuurders, terwijl dit niet mag. Het leidt vaak tot gevaarlijke situaties. Omdat dit een gewestweg is, zijn aanpassingswerken een werk van lange adem, maar de bevoegde schepen verzekert ons ervan dat de politie regelmatig zal controleren en verbaliseren.

Andere punten die deze avond de revue passeren: het aanwerven van een nieuwe gemeenschapswacht, die ook bevoegd zal zijn om vaststellingen te doen in overleg met de politie. De nieuwe gemeenschapswacht zal ook inbraakpreventie verzorgen.

Verdere vorderingen in het dossier rond het nieuwbouwproject ‘Porseleinhallen 2’: we stellen een veiligheidscoördinator en een EPB-verslaggever aan. (meer hierover in de gemeenteraad van april)

Twee trage wegen in Gullegem worden verbeterd door een verharding te voorzien. Het gaat om de weg tussen de Daalstraat en de Kloefvoetweg, alsook deze tussen de Europalaan en de Bissegemstraat.

Op de wijk Ter Elst wordt de laanbeplanting vervangen in samenspraak met de bewoners. We zijn geen voorstander omdat de huidige bomen een mooi laangevoel geven, ze veroorzaken geen noemenswaardige schade,… Als we toegeven aan de druk van de bewoners, lopen we het risico dat andere wijken ook zullen aandringen om bomen te verwijderen/vervangen. Een gegronde stem tegen, lijkt ons!

Op het speelplein bij Ter Walle wordt dan weer beslist om nieuwe speeltoestellen te installeren. Dit gebeurt op basis van een inspraakmoment met de omwonenden. Inspraak, jawel, het resultaat van Groene oppositie. :-)

We krijgen ook een nieuwe atletiekpiste en een beachvolleybalveld. Laat de zomer maar komen!

Het ontwerp van een nieuw mobiliteitsplan is opgestart samen met Leiedal. Er zit ook nog een online bevraging aan te komen, er worden metingen en tellingen gedaan,… Van zodra er een eerste voorstel komt, zullen we niet nalaten om dit grondig te bestuderen en onze aanvullingen of bemerkingen te formuleren.

De gidsen die in provinciedomein Bergelen actief zijn, zullen hun vergoeding zien stijgen van 40 naar 50 euro. Voor wie het domein nog niet bezocht heeft met een gids: we kunnen het u aanbevelen!

Carlo en Jasper

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen