Groen als ‘Meer dan Groen’ naar de verkiezingen

16 Januari 2024

Groen als ‘Meer dan Groen’ naar de verkiezingen

Carlo De Winter lijsttrekker en kandidaat-schepen

Groen kiest ervoor om in een verruimde formule naar de verkiezingen te trekken en ook plaats te maken voor onafhankelijke kandidaten. Niet de nationale partijpolitiek primeert, maar een lokaal project dat de inwoners van Gullegem, Moorsele en Wevelgem ten goede komt. Vandaar de naam ‘Meer dan Groen’. Het inhoudelijk project dat we voorstellen, heeft vorm gekregen in een kaart waar we onze wensdromen voor Wevelgem visueel voorstellen. Iedereen die achter dit inhoudelijk project staat, is welkom als kandidaat op de lijst.

De eerste nieuwe kandidaat die vandaag bekend gemaakt wordt, is Kevin Labeeuw. Kevin is zaakvoerder van Green Leaf Projects. Deze Kortrijkse zaak is de winkel voor alles wat te maken heeft met cargobikes. Fietsen is voor Kevin niet alleen een passie, maar ook een levensstijl. Na 17 jaar als sociaal werker, vooral in de jeugdsector, maakte Kevin van de cargofiets ook zijn job. Kevin over zijn keuze als verruimingskandidaat op de groene lijst te staan: ‘Het project charmeerde mij omdat het duidelijk is dat de ecologische ideeën ten dienste staan van meer kwaliteit voor de inwoners van de gemeente. In de jeugddienst van Menen leerde ik in een vorig leven dat een kindvriendelijke stad of gemeente er één is die vriendelijk is voor iedereen. Dat Groen de lijst openstelt voor iedereen die deze doelstellingen deelt, is een keuze waar ik mij volop kan achter scharen.”

De lijst wordt getrokken door Carlo De Winter. Carlo is 52 jaar, gehuwd met Adinda Vandenbulcke, vader van vier volwassen kinderen en pleegouder van een driejarig meisje. Carlo is reeds sinds 1994 politiek actief in Wevelgem, afwisselend als gemeenteraadslid en voorzitter van de lokale groep. Carlo is daarnaast actief in o.a. de quizwereld en in enkele zythologische verenigingen.
Groen is ambitieus en wil mee besturen. Carlo De Winter: "Vanuit de oppositie slagen we er vandaag al in om heel wat van onze ideeën ingang te doen vinden in het beleid. Groen heeft dan ook een sterkte traditie om maandelijks positieve ideeën op de gemeenteraad te lanceren. Ook achter de schermen in de commissies is Groen de partij die meest actief meedenkt en -werkt. Deze constructieve oppositie werkt. Maar het wordt hoog tijd dat het niet langer 1 partij is die alleen kan besturen. Dat is democratisch geen gezonde situatie. ‘Meer dan Groen’ staat klaar om ook binnen een meerderheid mee te werken aan een beter en ambitieuzer beleid."

In de top van de lijst vinden we nog 2 van de huidige gemeenteraadsleden: de Gullegemnaars Inge Goemaere en Jelle Stragier. De exacte plaatsen staan nog niet vast, gezien Groen ook ruimte wil geven voor nieuwe en verruimingskandidaten vooraan de lijst. Wie interesse heeft, kan zich dan ook aanmelden.

Achteraan de lijst zijn ook 2 raadsleden terug te vinden. Lien Vanderjeugt kiest om de lijst te ondersteunen zonder nog een nieuw mandaat als gemeenteraadslid te ambiëren. Daarnaast is provincieraadslid Maarten Tavernier voor het eerst op de gemeentelijke lijst terug te vinden. Tot voor kort was Maarten diensthoofd van de gemeentelijke milieudienst, een rol die moeilijk te combineren was met kandidatuur op een Groen-lijst. Een andere job zorgt ervoor dat dit deze keer wel kan, en Maarten stelt zijn lokale en bovenlokale expertise ter beschikking van de ‘Meer dan Groen’-lijst.