Zeg ja tegen het Katerbos

Wij steunen het Katerbos én de landbouw

In één van de bosarmste streken van Vlaanderen is Natuurpunt Wevelgem er in geslaagd een nieuw stuk bos te realiseren, dat in het najaar aangeplant wordt. Het project is 6 ha groot en daarmee 2,5 hectare kleiner dan oorspronkelijk gepland.

Dat dit in agrarisch gebied ligt, zorgt voor grote commotie. Maar het is spijtig en onterecht dat meer natuur als dé bedreiging voor de landbouw gezien wordt. De voorbije decennia is veel meer landbouwgrond verloren gegaan aan bedrijventerrein en nieuwe verkavelingen dan aan natuur. Vertuining en paardenweides zorgen voor een veel grotere inname van landbouwgrond dan de aankopen van Natuurpunt. 

Groen heeft in aanloop van de vorige verkiezingen het voortouw genomen in de strijd tegen de komst van Ikea naar Wevelgem. Alleen al een Ikea-vestiging zou 15 tot 20 hectare innemen, het volledige gebied Ter Biest is meer dan 100 ha groot. Nieuwe woongebieden ontwikkelen (oa voor sociale woningen) gebeurt voor Groen best zonder waardevolle open ruimte aan te snijden.

Laat ons werk maken van een landbouwmodel waar het vele werk dat onze landbouwers leveren, beloond wordt met een beter inkomen. Dat is het echte probleem dat moet aangepakt worden.

Een nieuw stuk bos realiseren vlakbij de kern van deelgemeente Wevelgem is een unieke kans, met tal van voordelen op vlak van bescherming tegen hittestress, waterbeheer, onze eigen gezondheid, recreatie voor jong en oud,…

Tot nu toe heeft Groen zich op vraag van Natuurpunt terughoudend opgesteld om rond het Katerbos geen politieke polarisatie te creëren die het dossier misschien in gevaar zou brengen. Het gemeentebestuur heeft terecht de keuze gemaakt om het beleid voor meer groen en natuur op de gemeente niet afhankelijk te maken van de waan van de dag. Na een negatieve mediacampagne is het tijd dat veel mensen zich nadrukkelijk uitspreken voor het Katerbosproject.

Laat ons dit project steunen en het protest bewaren voor projecten die de open ruimte aansnijden voor meer bebouwing en beton.

Al 148 ondertekenaars! Op naar 200
74%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.