Petitie tegen uitbreiding vliegveld

GELUIDSHINDER x3? NEEN AAN UITBREIDING LUCHTHAVEN

Begin volgend jaar vervalt de huidige vergunning van de luchthaven Kortrijk-Wevelgem. Momenteel loopt het openbaar onderzoek om een nieuwe, deze keer eeuwigdurende, omgevingsvergunning aan te vragen.

De plannen van de luchthaven zelf zijn megalomaan. Het betekent meer vliegtuigbewegingen: van 28.000 in 2021 naar 44.000 tot 58.000 in de toekomst.
Dit zou betekenen dat het aantal mensen dat ‘een hoge mate van hinder ondergaat’ dubbel zo hoog kan worden. Van zo’n 2000 in 2021 naar 3150 tot 4000 afhankelijk van welk scenario werkelijkheid wordt en hoeveel vluchten tussen 6 en 7 uur voorzien worden. De ‘potentieel sterk gehinderden’ zouden maar liefst met een factor 3 stijgen!

En dat terwijl vorig jaar bleek dat het maatschappelijk meest wenselijk scenario voor de luchthaven was om dit tegen 2030 te sluiten. Een zogenaamde ‘maatschappelijke kosten-baten analyse’ toonde aan dat de opbrengsten van de luchthaven lang niet opwegen tegen de kosten voor de samenleving. Om financieel rendabel te worden zou het aantal vluchten nog veel sterker moeten stijgen, richting 80.000 per jaar.

Om aan onze klimaatdoelstellingen te voldoen moeten de vervuilende zaken- en privévluchten aangepakt worden in plaats van vrij spel te krijgen en meer mogelijkheden te krijgen.

Steun je het protest tegen de uitbreidingsplannen van het vliegveld Kortrijk-Wevelgem?
Teken dan hier de petitie.

Al 684 ondertekenaars! Op naar 700
97%

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.