Simon Verschelde wint Groene Pluim

24 Februari 2019

Simon Verschelde wint Groene Pluim

Simon Verschelde werd door de leden gekozen als winnaar van de Groene Pluim.

De Wevelgemse Groene Pluim leverde een prachtig podium op met Simon Verschelde, festival Kokopelli en Oxfam Wereldwinkel Gullegem.

Simon Verschelde werd door de leden gekozen als winnaar van de Groene Pluim. Simon is actief op veel terreinen waar ook Groen zich voor inzet. "Hij kaart onder meer op een spitse manier de mobiliteitsproblematiek aan", zegt voorzitter Henk Vandenbroucke. "Hij doet dit op een manier zodat ook het beleid luistert naar wat hij te vertellen heeft".
Daarnaast zoekt hij met de actiegroep 'Lieve Zusjes Stoere Broers' de open ruimte op en die samen met de buurtbewoners te (her)ontdekken d.m.v. een picknick, een gezellig samenzijn of een filmprojectie. Met Wildebras laat hij de kinderen terug ravotten in de natuur en sinds vorig jaar zet hij zich in Wevelgem voor geveltuintjes, openbare zitbanken en plant hij waar hij enkele vierkante cm ruimte zit bloemzaadjes. "En dan heb ik nog enkele van zijn activiteiten vergeten", besluit Henk. "Een verdiende winnaar van de Groene Pluim".
Maar ook de twee andere genomineerden hebben het vorige jaar een prachtige werking gehad. Kokopelli is met voorsprong het meest ecologische festival uit de omgeving met gerbuikbare servies en glazen, met een ecocamping, met een ruim aanbod van vleesvrije maaltijden, ... en daarnaast zijn ze betrokken bij diverse multiculturele activiteiten in de gemeente.
Oxfam Wereldwinkel Gullegem is meer dan zo maar een winkel die een ruim assortiment fairtradeproducten aan de man en vrouw brengt. Daarnaast zorgen ze voor vorming zowel in als buiten de winkel en engageren zich voor meer aandacht voor een Noord-Zuid-werking en organiseren ze jaarlijks in december samen met 11.11.11 een lekker ontbijt.