Sint-Pauluscollege wint Groene Pluim

22 April 2022

Sint-Pauluscollege wint Groene Pluim

Drie mooie initiatieven! De meerderheid van de Groen-leden koos voor het Sint-Pauluscollege als winnaar.

Vandaag werd onder een stralende zon de Groene Pluim 2022 uitgereikt.

De genomineerden waren dit jaar:

  • Luc Vandevyvere
    Luc is geboren en getogen in Wevelgem en is de trotse opa van drie kleinzonen: Mathis, Matteo en Stan. Bij deze laatste werd kort na de geboorte de progressieve spierziekte van Duchenne vastgesteld. Wetenschappers zijn goed op weg om deze nu nog fatale ziekte te kunnen behandelen. Onder andere aan de VUB wordt op dit vlak baanbrekend werk verricht. Met zijn project 'Cycling against Duchenne' ondersteunt hij dit researchwerk aan de VUB. door middel van gesponsorde fietstochten.
  • Sint-Pauluscollege
    Bij de overstromingen vorig jaar in Wallonië was Sint-Pauluscollege Wevelgem één van de organisaties die in de bres sprong om te helpen. Er werd een actie georganiseerd om bruikbare goederen in te zamelen voor de slachtoffers. In een mum van tijd werd het busje van school volgeladen met bruikbare spullen en een vrijwillige chauffeur reed er mee naar een school in Wallonië. Daar werden de spullen gesorteerd en bedeeld naar mensen die het konden gebruiken. Een mooi initiatief midden de zomervakantie.
  • Hulp Oekraïne
    Meerdere inwoners van onze gemeente hebben spontaan hulp aangeboden voor de slachtoffers en de vluchtelingen uit Oekraïne. Inwoners gingen naar Warschau om te koken voor de gestrande vluchtelingen, kinderen vertaalden in school voor hun nieuwe Oekraïense medeleerling, tientallen boden zich aan bij #plekvrij, anderen reageerden op de vraag van het Sociaal Huis om buddy's te zijn, ... We vergeten hier sowieso mensen en willen hierbij ook hen bedanken die de media niet haalden, die in stilte een engagement opnemen of van plan zijn. Zij werden vertegenwoordigd door Guy Bertin en Cecile Eggermont die in Polen gingen koken voor Oekraïense vluchtelingen.

Drie mooie initiatieven, er kan echter maar één winnaar zijn en de meerderheid van de Groen-leden koos voor het Sint-Pauluscollege.